O meni

Prof. dr. sci. Rok Vengust rođen je 5.7.1967, diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Ljubljani 1993. godine. Titulu Specijalist ortopedije stekao je 2000. godine. Posljednjih 17 godina bavi se isključivo kirurgijom kralježnice, pa na godišnjoj razini izvede oko 400 operacija kralježnice. Od 2006. do 2021. godine bio je na pozicijama Voditelja Odjela za operacije kralježnice i Zamjenika ravnatelja Ortopedske klinike, Sveučilišnog Medicinskog Centra u Ljubljani. Redovni je profesor predmeta Ortopedska kirurgija na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Ljubljani. Član je Europskog društva za kralježnicu te međunarodnih udruženja AO spine i SEG (Spine Expert Group).

Objavio je 33 originalna teksta iz područja ortopedije i kirurgije kralježnice koji su izdani i u međunarodnim publikacijama. Autor je fakultetskog udžbenika sa naslovom “ Degenerativne bolezni ledvene hrbtenice in operativno zdravljenje”. Organizirao je više međunarodnih konferencija iz područja kralježnice, te na istu temu kao pozvani gost / izlagač sudjelovao na velikom broju međunarodnih konferencija..

Ima dvoje punoljetne djece Luku i Maju. U slobodno vrijeme se bavi sportom, najdraži su mu tenis i golf. Strastveni je sportski navijač i ljubitelj dobrih filmova.

Knjiga - univerzitetni učbenik

Stručne objave

Prisustvo u medijima